تعتبر مربي الفراولة من اجمل انواع المربات وتوجد
الفراولة في الاسواق بكثرة ويمكن الاستفادة منها فى
صناعة المربي وكذلك شراب الفراولة اللذيذ ولكم
اوضح ان المربي الي في السوق بتكون كلها جيلاتين
و الفاكهة قليلة طبعا علشان الربح علاوة علي وجود
المواد الحافظة ولو انت عملتيها في البيت حتوفري
كتير والاهم انك حتضمني انهانظيفة و خالية من
المواد الحافظة و كلها فاكهه طولت عليكم تعالوا
نعملها
المقادير: 1ك فراولة---3/4ك سكر---عصير ليمونة
الطريقة: 1-طبعا نغسل الفراولة غسيل جيد ونشيل العنق الاخضر
2-نقطع الفراولة قطع مناسبة و نضع عليها السكر وترفع علي النار
مباشرة علشان متنزلش عصير كثير و تأخذ وقت في النضج و يغمق
لونها 3-توضع علي نار هادئة مع التقليب المستمر حتي يغلظ القوام
ونضع عصير الليمون ونفضل نقلب حتي النضج اعرف النضج بوضع
معلقة من المربي في طبق نظيف و جاف اذا فضلت محتفظة بقوام
المربي دل ذلك علي النضج اما اذا فرشت في الطبق فده معناه
انها عاوزه نضج شوية 4- بعد النضج ترفع من علي النار و تترك
تهدأ شوية يعني تبطل غليان و بعدين اضعها في البرطمان اللي لازم يكون نظيف و
معقم اقولك اعقم البرطمان ازاي شوفي: بعد عسيل البرطمان افتح الفرن شويه و اضع البرطمان مدة 5 ق واطفي الفرن واخد البرطمان سخن و اضع المربي و هي سخنة زي ما قلنا و بالهنا و الشفا نسيت اقولك ان المقدار ده يعمل 2 ونصف برطمان احسبي التكلفة وشوفي الفرق وقوللي
الفراولة في الاسواق بكثرة ويمكن الاستفادة منها فى
صناعة المربي وكذلك شراب الفراولة اللذيذ ولكم
اوضح ان المربي الي في السوق بتكون كلها جيلاتين
و الفاكهة قليلة طبعا علشان الربح علاوة علي وجود
المواد الحافظة ولو انت عملتيها في البيت حتوفري
كتير والاهم انك حتضمني انهانظيفة و خالية من
المواد الحافظة و كلها فاكهه طولت عليكم تعالوا
نعملها
المقادير: 1ك فراولة---3/4ك سكر---عصير ليمونة
الطريقة: 1-طبعا نغسل الفراولة غسيل جيد ونشيل العنق الاخضر
2-نقطع الفراولة قطع مناسبة و نضع عليها السكر وترفع علي النار
مباشرة علشان متنزلش عصير كثير و تأخذ وقت في النضج و يغمق
لونها 3-توضع علي نار هادئة مع التقليب المستمر حتي يغلظ القوام
ونضع عصير الليمون ونفضل نقلب حتي النضج اعرف النضج بوضع
معلقة من المربي في طبق نظيف و جاف اذا فضلت محتفظة بقوام
المربي دل ذلك علي النضج اما اذا فرشت في الطبق فده معناه
انها عاوزه نضج شوية 4- بعد النضج ترفع من علي النار و تترك
تهدأ شوية يعني تبطل غليان و بعدين اضعها في البرطمان اللي لازم يكون نظيف و
معقم اقولك اعقم البرطمان ازاي شوفي: بعد عسيل البرطمان افتح الفرن شويه و اضع البرطمان مدة 5 ق واطفي الفرن واخد البرطمان سخن و اضع المربي و هي سخنة زي ما قلنا و بالهنا و الشفا نسيت اقولك ان المقدار ده يعمل 2 ونصف برطمان احسبي التكلفة وشوفي الفرق وقوللي
الإثنين ديسمبر 10, 2018 11:58 am من طرف احمد خليل الجميل
» شرح كامل لمنهج اللغة العربية
الأربعاء أكتوبر 03, 2018 3:44 pm من طرف احمد خليل الجميل
» كيفية إحياء ليلة النصف من شعبان
السبت مايو 21, 2016 4:17 am من طرف ارتواء نبض
» اليوم العالمي للمرأة
الأربعاء مارس 09, 2016 1:03 am من طرف ارتواء نبض
» همسة إيمانية لفضيلة الشيخ فوزي محمد أبوزيد
الأحد ديسمبر 13, 2015 12:59 pm من طرف ارتواء نبض
» ما حكم ضرب الأطفال
الأحد نوفمبر 22, 2015 5:05 pm من طرف ارتواء نبض
» درس نموذجى
الأربعاء أكتوبر 21, 2015 2:18 pm من طرف سهير عايد رزق
» ورشة عمل كيمياء
الأربعاء أكتوبر 21, 2015 2:14 pm من طرف سهير عايد رزق
» اجتماع موجهىعموم التربية الزراعية
الأربعاء أكتوبر 21, 2015 2:07 pm من طرف سهير عايد رزق