منتدى مدرستنا

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ، مرحباً بك فى مجتمعك المدرسى ، نرجو أن تكون فى كامل الصحة والعافية
لكى تتمكن من المشاركة يجب عليك التسجيل بالمنتدى . أما إذا كنت تريد تصفح موضوعات المنتدى فقط فتفضل
( الأستاذ / على الدين يحيى - مدير عام المنتدى )

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتدى مدرستنا

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ، مرحباً بك فى مجتمعك المدرسى ، نرجو أن تكون فى كامل الصحة والعافية
لكى تتمكن من المشاركة يجب عليك التسجيل بالمنتدى . أما إذا كنت تريد تصفح موضوعات المنتدى فقط فتفضل
( الأستاذ / على الدين يحيى - مدير عام المنتدى )

منتدى مدرستنا

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

معلوماتنا + أفكارنا العلمية والثقافية والدينية + خبراتنا فى العلم والحياة ( كل ذلك وأكثر بين يديك عزيزتى الطالبة, عزيزى الطالب )


+4
منى محمد الجندى
الأستاذ / على الدين يحيى
هبه احمد
مني الحجري
8 مشترك

    مربي الفراولة

    مني الحجري
    مني الحجري
    مشرف التربية الزراعية
    مشرف التربية الزراعية


    عدد المساهمات : 97
    تاريخ التسجيل : 13/01/2010

    مربي الفراولة Empty مربي الفراولة

    مُساهمة من طرف مني الحجري السبت يناير 16, 2010 2:41 pm

    تعتبر مربي الفراولة من اجمل انواع المربات وتوجد
    الفراولة في الاسواق بكثرة ويمكن الاستفادة منها فى
    صناعة المربي وكذلك شراب الفراولة اللذيذ ولكم
    اوضح ان المربي الي في السوق بتكون كلها جيلاتين
    و الفاكهة قليلة طبعا علشان الربح علاوة علي وجود
    المواد الحافظة ولو انت عملتيها في البيت حتوفري
    كتير والاهم انك حتضمني انهانظيفة و خالية من
    المواد الحافظة و كلها فاكهه طولت عليكم تعالوا
    نعملها
    المقادير: 1ك فراولة---3/4ك سكر---عصير ليمونة
    الطريقة: 1-طبعا نغسل الفراولة غسيل جيد ونشيل العنق الاخضر
    2-نقطع الفراولة قطع مناسبة و نضع عليها السكر وترفع علي النار
    مباشرة علشان متنزلش عصير كثير و تأخذ وقت في النضج و يغمق
    لونها 3-توضع علي نار هادئة مع التقليب المستمر حتي يغلظ القوام
    ونضع عصير الليمون ونفضل نقلب حتي النضج اعرف النضج بوضع
    معلقة من المربي في طبق نظيف و جاف اذا فضلت محتفظة بقوام
    المربي دل ذلك علي النضج اما اذا فرشت في الطبق فده معناه
    انها عاوزه نضج شوية 4- بعد النضج ترفع من علي النار و تترك
    تهدأ شوية يعني تبطل غليان و بعدين اضعها في البرطمان اللي لازم يكون نظيف و
    معقم اقولك اعقم البرطمان ازاي شوفي: بعد عسيل البرطمان افتح الفرن شويه و اضع البرطمان مدة 5 ق واطفي الفرن واخد البرطمان سخن و اضع المربي و هي سخنة زي ما قلنا و بالهنا و الشفا نسيت اقولك ان المقدار ده يعمل 2 ونصف برطمان احسبي التكلفة وشوفي الفرق وقوللي
    هبه احمد
    هبه احمد
    مشرف الأقتصاد المنزلى
    مشرف الأقتصاد المنزلى


    عدد المساهمات : 332
    تاريخ التسجيل : 29/12/2009
    العمر : 49

    مربي الفراولة Empty رد: مربي الفراولة

    مُساهمة من طرف هبه احمد السبت يناير 16, 2010 8:29 pm

    [b]تسلمى وتسلم ايدك انا بحب الفراوله اوى انا هجربها وخصوصا دلوقتى الفراوله كتير فى السوق وهقولك [img][/img]
    الأستاذ / على الدين يحيى
    الأستاذ / على الدين يحيى
    مدير عام المنتدى
    مدير عام المنتدى


    عدد المساهمات : 559
    تاريخ التسجيل : 04/07/2009
    العمر : 70
    الموقع : alyeldeen.ahlamotada.com

    مربي الفراولة Empty رد: مربي الفراولة

    مُساهمة من طرف الأستاذ / على الدين يحيى السبت يناير 16, 2010 8:35 pm

    شكراً جزيلاً يا أستاذة منى
    بداية حلوة زى الفراولة
    بس عندى سؤال:
    حضرتك كاتبة عصير ليمونة
    فهل المقصود ليمونة واحدة فقط
    أم كمية من عصير الليمون ؟ وأزاى نحكم كمية عصير الليمون لو كانت أكثر من ليمونة ؟
    منى محمد الجندى
    منى محمد الجندى
    مشرف الفيزياء
    مشرف الفيزياء


    عدد المساهمات : 327
    تاريخ التسجيل : 04/11/2009

    مربي الفراولة Empty رد: مربي الفراولة

    مُساهمة من طرف منى محمد الجندى السبت يناير 16, 2010 8:56 pm

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

    جزاك الله خيرا حبيبتى
    وبارك الله فيك
    ومانتحرمش منك ابدا سيدتى



    اجعل طاعتك لمن لاتستغنى عنه ،
    واجعل خضوعك لمن لا تخرج عن ملكه وسلطانه
    مني الحجري
    مني الحجري
    مشرف التربية الزراعية
    مشرف التربية الزراعية


    عدد المساهمات : 97
    تاريخ التسجيل : 13/01/2010

    مربي الفراولة Empty رد: مربي الفراولة

    مُساهمة من طرف مني الحجري الأحد يناير 17, 2010 10:24 pm

    اشكرك يا استاذ علي

    بالنسبة لعصير الليمون يوجد عند العطار حاجة اسمها ملح اليمون ده بنضيفه بنسبة 4-5جم لكل كيلو سكر مضاف و ده حوالي معلقة شاي صغيرة ام بالنسبةلعصير لليمون فده بيضاف تقديري بالخبرة وانا قلت عصير ليمونة لان الكمية صغيرة ولتسهيل العمل واشكرك مرة كمان
    sanaa el banna
    sanaa el banna
    عضو جديد


    عدد المساهمات : 16
    تاريخ التسجيل : 17/01/2010

    مربي الفراولة Empty رد: مربي الفراولة

    مُساهمة من طرف sanaa el banna الثلاثاء يناير 19, 2010 3:08 pm

    مش ممكن الطعم الخطير ده يجنن يسلم الأيادي
    رانيا طه
    رانيا طه
    عضو جديد


    عدد المساهمات : 36
    تاريخ التسجيل : 21/01/2010
    العمر : 47

    مربي الفراولة Empty رد: مربي الفراولة

    مُساهمة من طرف رانيا طه الخميس يناير 21, 2010 11:46 pm

    تسلم ايديكي يا استاذة منى وربنا يباركلنا فيكي وبقولك (عظمة على عظمة يا ست )هو ده قسم الزراعة Very Happy Laughing
    avatar
    زلابيا2010
    عضو جديد


    عدد المساهمات : 5
    تاريخ التسجيل : 29/01/2010

    مربي الفراولة Empty رد: مربي الفراولة

    مُساهمة من طرف زلابيا2010 الأربعاء مارس 03, 2010 12:24 am

    تسلم ايدك ياصديــقتى العــزيزة
    وياريت الوصفة الجاية تكون للمخلل والسلطات
    *******Z]
    ms Hala
    ms Hala
    عضو ذهبى


    عدد المساهمات : 437
    تاريخ التسجيل : 19/02/2010

    مربي الفراولة Empty رد: مربي الفراولة

    مُساهمة من طرف ms Hala الخميس مارس 04, 2010 5:03 pm

    بارك الله فيك
    بس ممكن نقلل السكر؟


    مربي الفراولة 362071180444784

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة نوفمبر 22, 2024 12:10 pm