اكله فى نهاية الاسبوع يالا تعالى وشوف هنقدملكو اكله هنيه بس المهم تكفى 100
قبل منقول يهادى عايزه اشكر حبيبت قلبى الاستاذه /امينه الدمرداش لاانها صاحبه الاقتراح ان احنا نقدم اكله فى نهايه الاسبوع بس يارب تعجبها يالا بقى نبدء
هنعمل وجبه متكامله العناصر الغذائيه
فراخ بالخلطة
المقادير:
فرخة وزنها حوالي كيلو.
3 بصلة كبيرة.
2 ثمرة طماطم كبيرة.
2 ثمرة بطاطس كبيرة.
حوالي 5 أعواد بقدونس وزيهم كسبرة.
بهارات مشكلة (ملح - فلفل- كمون- جنزبيل مطحون - قرفة - كاري- كركم).
عصير ليمونة واحدة.
1- بنغسل الفراخ كويس جداً بالملح والدقيق والليمون ونسيبها تصفي الماء اللي فيها.
2- في وقت ما الفراخ بتتصفى من الماء بنبشر البصلتين والطماطم ونحط عليهم عصير الليمون والبهارات ونقلبهم كويس مع بعض.
3- ناخد الفراخ بعد ما اتصفّت من الميه كويس جداً، ونقطعها، ونمسك كل قطعة وندخّل التتبيلة اللي عملناها بالراحة ما بين الجلد واللحم.
4- نحط الفراخ في طبق، ونلفه كويس بكيس بلاستيك ونغطيه بغطاء ونسيبها طول الليل في الثلاجة.
5- تاني يوم نجيب البصلة الثالثة ونقطعها شرايح رفيعة ونقطع البطاطس مكعبات، ونشوّح البصل والبطاطس مع بعض مع شوية ملح صغيرين في الصينية اللي هنعمل فيها.
6- نخرّج الفراخ من الثلاجة ونرصّها فوق البطاطس والبصل اللي شوحناهم مع بعض، وبنحط عليهم حوالي كوب واحد ماء، وبعدين نحط عليهم أعواد الكسبرة والبقدونس (بدون تقطيع).
7- نغطي الصينية بورق الفويل وندخلها الفرن على درجة حرارة ما بين 180 إلى 200 درجة ونتركها من ساعة لساعة وربع على حسب ما الفراخ تستوي.
8- قبل ما نخرّجها من الفرن بنشيل ورق الفويل من على الصينية ونحط الفراخ تحت الشواية علشان تتحمر شوية.
9- بعد كده بنخرجها من الفرن
وتقدم ساخنة مع مكرونة، او الارز العادى الابيض او بالشعريه
وأهم حاجة طبق السلطة
إرشادات مفيدة عند إعداد طبق السلطة
لابد أن يكون لكل سيدة ذوقها الخاص ولمساته
ا المبتكرة في تنسيق طبق السلطة أو غيره من
الأطباق الأخرى، وقد تفيد الإرشادات التالية في
تقديم طبق سلطة شهي وجيد التنسيق:
1ـ يراعى ترتيب طبق السلطة بشكل عملي سهل
التناول؛ سواء أكان التقديم طبقا كبيرا يناسب
الولائم، أو طبقا بلورا عميقا، أو طبقا صغيرا
مسطحا عاديا، فمن غير المناسب مثلا رص
أوراق الخس الكبيرة حول طبق السلطة بحيث
يبرز معظمها خارج حافته، فيصعب تناول
الخضر دون أن تتساقط الأوراق الخارجية على
المائدة، أو أن يضطر الشخص إلى تنحيتها
جانبياً فيفقد الطبق جماله.
ومن الممكن ترتيب أوراق الخس مجموعة أو
متفرقة في طبق مستطيل يناسب شكلها بحيث لا
تتعدى حافته الداخلية، أو توضع الأوراق
الصغيرة الداخلية في منتصف الطبق العميق
رأسية.
2ـ يجب أن تتوازن أحجام الخضر أو الفاكهة المقطعة مع
بعضها ومع شكل وحجم الطبق المقدمة فيه، فلا تقدم كمية
هزيلة في قاع الطبق، أو تكون كمية كبيرة يفقدها جمالها
ويصعب معه غرفها.
3ـ تختلف الآراء حول تنسيق طبق السلطة،
فالبعض يرى أن ينسق بعناية شديدة بحيث يبدو
كأنه لوحة مرسومة، على حين يرى البعض
الآخر أن الفاكهة والخضر جميلة بألوانها الطبيعية
وأشكالها المختلفة، ولا تحتاج إلى تنسيق، ويكفي
أن تقطع بعناية وتخلط ببعضها البعض بطريقة
عشوائية بلا ترتيب، فتبدو كأنها لوحة طبيعية
حية، ونحن لا نستغني عن الطريقتين، ومن
المناسب تقديم فيتامين "ج". في حين يحتاج ترتيب
طبق السلطة بشكل معين إلى الاستغناء عن جزء
كبير من الخضر أو الفاكهة، ويزيد تبعاً لذلك الفقد
في الكمية وفي القيمة الغذائية.
ثانياً: تجانس الألوان
الوجبة الخالية من وجود طبق سلطة خضراء عادة
تكون باهتة غير شهية، ولذا من المهم الخضر
التي تتفق في ألوانها كالخس والخيار بلونهما
الأخضر مع الطماطم الحمراء والبصل الأبيض،
الف هنا وشفا
بالنسبه للحلو بقى ياريت اعرف اقتراحتكو علشان اعملهالكو وشكر
[/justify]
الإثنين ديسمبر 10, 2018 11:58 am من طرف احمد خليل الجميل
» شرح كامل لمنهج اللغة العربية
الأربعاء أكتوبر 03, 2018 3:44 pm من طرف احمد خليل الجميل
» كيفية إحياء ليلة النصف من شعبان
السبت مايو 21, 2016 4:17 am من طرف ارتواء نبض
» اليوم العالمي للمرأة
الأربعاء مارس 09, 2016 1:03 am من طرف ارتواء نبض
» همسة إيمانية لفضيلة الشيخ فوزي محمد أبوزيد
الأحد ديسمبر 13, 2015 12:59 pm من طرف ارتواء نبض
» ما حكم ضرب الأطفال
الأحد نوفمبر 22, 2015 5:05 pm من طرف ارتواء نبض
» درس نموذجى
الأربعاء أكتوبر 21, 2015 2:18 pm من طرف سهير عايد رزق
» ورشة عمل كيمياء
الأربعاء أكتوبر 21, 2015 2:14 pm من طرف سهير عايد رزق
» اجتماع موجهىعموم التربية الزراعية
الأربعاء أكتوبر 21, 2015 2:07 pm من طرف سهير عايد رزق